Duikteam De Otter is een van de oudste verenigingen in Groningen. De club is opgericht in 1965. De Otter is een gezellige duikvereniging voor leden die het leuk vinden om op een sportieve manier hun hobby uit te oefenen.
Ook voor nieuwe leden die willen beginnen met duiken, is er gelegenheid om kennis te maken met de onderwaterwereld en om bij ons hun duikbrevet te halen. Wij zijn heel enthousiast om nieuwe belangstellenden kennis te laten maken met onze hobby: duiken. Je bent dus van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend een keer een introductie duiktraining bij te wonen.
Wekelijks wordt op vrijdagavond getraind in het Helperzwembad aan de Moddermanlaan (Groningen-zuid). Onze leden komen uit Groningen en uit de wijde omgeving (zelfs uit Friesland).
De Otter is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). Via de NOB zijn wij aangesloten bij de wereldfederatie van duikbonden, de Conféderation Mondiale des Activités Subaquatiques (CMAS). De duikbrevetten van onze bond staan wereldwijd hoog aangeschreven. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Noord Nederlandse Duik Federatie (NNDF).